Canalblog
Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Francouzština GUH
Newsletter
25 octobre 2016

Stážistka z Francie na GUH

DSC07394

Velmi dobrá úroveň francouzštiny našich studentů, hojná konverzace a aktivita studentů v hodinách cizích jazyků, dobré vztahy a komunikace mezi profesory a studenty obecně ve všech předmětech.

Tak zhodnotila náslechy v hodinách na GUH vysokoškolská studentka pedagogiky Perrine Rosala-Humeau. Přijela na naše gymnázium z univerzity ve francouzském Angers, aby zde absolvovala desetidenní stáž s cílem poznat náš způsob výuky a český školní systém. Z porovnání našeho a francouzského školství nevyšlo to české vůbec špatně. Už jen to, že jazyková vybavenost našich absolventů je nesrovnatelně lepší než schopnosti absolventů francouzských gymnázií, nás (obzvlášť jazykáře) samozřejmě velmi těší.

Studenti francouzštiny nezaháleli a využili přítomnosti rodilé mluvčí. Všichni si mohli procvičit „mluvení a poslech“ při konverzaci s Perrine v hodině FJ, někteří odvážlivci se dokonce ochotně zhostili role průvodců po městě a okolí – nutno podotknout, že ve svém volném čase – a za to jim děkujeme. Velký dík patří i všem kolegům, kteří přijali Perrine do svých hodin.

Autorka: Eva Čoupková

Publicité
Publicité