Canalblog
Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Francouzština GUH
Newsletter
6 octobre 2009

Ma France - BBC Languages

mafrance3

Pro všechny, kteří chtějí potrénovat poslech a prohloubit si slovní zásobu ke konverzačním okruhů doporučuji stránky BBC a jejich produkt s názvem Ma France. Jedná se o souhrn tematických okruhů - Les achats, les directions, acheter une maison atd.

mafrance2

K dispozici je vám video, během kterého si můžete zapnout francouzské nebo anglické titulky. Po shlédnutí si můžete projít celý text v části Transcription. Chcete-li se procvičit, otevřete část Activities, kde je hned několik možností - Quiz culturel (procvičení slovní zásoby), Jeu de role (odpovídáte na otázky, které vám klade moderátor), Pétanque (opakování gramatických jevů formou hry), Dictée (ideální možnost pro cvičení psaní, vámi napsaný text je automaticky opraven) a Solitaire (hra v níž přiřazujete francouzské slovo k jeho anglickému ekvivalentu).

Ma France je výborný způsob, kterým se nejen můžete ledacos naučit, ale především zažijete alespoň kousek pravé Francie. Poznáte jak Francouzi žijí, co jedí, jak bydlí a spoustu zajímavých věcí.

Publicité
Publicité